Dogecoin

Автор Admin, 2018-09-02, 11:22

« предыдущая тема - следующая тема »
Вниз

Admin

Dogecoin (code: DOGE, symbol: Ð та D) -- криптовалюта, базована на Litecoin. Названа на честь відомого інтернет-мема Doge (укр. жовтий собака). Датою появи є 8 грудня 2013 року.

Dogecoin був створений програмістом із Портленда Біллі Маркусом. Він хотів створити криптовалюту, яка була б зрозумілішою більшості, а також дистанціюватися від історії біткойнів, зокрема пов'язаної з продажею наркотиків. Dogecoin був заснований на криптовалюті Luckycoin, яка у свою чергу базувалася на Litecoin, що базується на Bitcoin. Як і в Luckycoin, розмір нагороди за кожен блок у Dogecoin встановлювався випадковим чином. У березні 2014 року це положення було змінено і розмір нагороди став фіксованим. За початковим задумом розмір емісії мав складати 100 мільярдів американських доларів, але пізніше було вирішено зняти обмеження на випуск dogecoin'ів[3].

Спільнота Dogecoin неодноразово підтримувала збір коштів на благодійність. У січні 2014 року спільнота брала участь у зборі 50 тис. доларів для збірної Ямайки з бобслею для участі в Зимових Олімпійських іграх 2014, яка отримала кваліфікацію, але не мала грошей для участі у змаганнях. 25 березня 2014 року спільнота також зібрала близько 67,8 млн dogecoin (близько 55 тис. доларів, станом на 2014 рік), щоб профінансувати гонщика Джоша Вайз (NASCAR Sprint Cup Series 2012). На наступних змаганнях він мав виступати в машині з символікою Dogecoin.


Dogecoin, подібно до Bitcoin та Litecoin, використовує адресацію на основі хеша відкритих ключів. Адреси Dogecoin складаються із 34 символів (як у верхньому, так і в нижньому регістрі) і починаються із літери D.

У грудні 2013 Dogecoin поставив рекорд із добової кількості транзакцій, обійшовши в сукупності всю решту криптовалют у 2,5 рази.

Доги із найпоширеніших криптовалют мають одну з найвищих швидкість транзакції, що використовують у своїй роботі криптотрейдери. Так із однієї біржі на іншу доги можуть перевестися за кілька хвилин, в той же час біткоїн може йти кілька годин.

Admin


Ukraine

а все починалось як прикол...сам засновник навіть ржав коли ціна пішла угору

Hardrock_feller

Илон Маск назвал доги своей любимой криптовалютой)

Ukraine

Щось сумніваюсь

Вверх